Nødbehandling

NødbehandlingHvis en borger, der er visiteret til omsorgstandplejen, får brug for nødbehandling (dvs. et akut behandlingsbehov) uden for den kommunale tandplejes åbningstid, kan man forsøge at afhjælpe generne, indtil tandplejen kan kontaktes:

Proteser, der gnaver:
Protesen tages ud af munden, rengøres og opbevares sikkert. Eventuelle sår holdes rene.

Tandpine:
Lette tilfælde kan behandles med smertestillende tabletter, fx Panodil. Hvis der er feber eller på anden måde påvirket almentilstand, kontaktes egen læge.

Man kan også forsøge at kontakte privat tandlæge eller Region Hovedstadens Tandlægevagt i det omfang, borgeren kan transporteres dertil. Eventuelle udgifter til tandlægelig nødbehandling refunderes af den kommunale tandpleje.

Tandlægevagten i Region Hovedstaden
Telefon: 70 25 00 41

Vagten er åben:
Hverdage kl. 20.00 – 21.30
Lørdag, søn- og helligdage kl. 10.00 – 12.00 samt 20.30 – 21.30
24. og 31. december kl. 09.00 – 14.00

Opstår en skade eller anden akut behov for tandbehandling uden for vagtens åbningstid, vil en telefonsvarer på nummeret give nærmere oplysning om, hvordan man skal forholde sig.

I sommerferien
Albertslund, Brøndby, Glostrup, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk Kommuner har fællesvagt i skolernes sommerferie. Her vil man som borger tilmeldt omsorgstandplejen kunne få telefonisk rådgivning og evt. blive anvist behandling i den fælleskommunale vagt, tlf. 70 21 20 90.

Akut nødbehandlingsbehov uden for tandlægevagtens åbningstid
Hvis borgeren har et akut behov for tandbehandling, og der ikke er mulighed for at benytte en af de ovennævnte nødbehandlingsmuligheder, må borgerens egen læge eller vagtlægen tilkaldes.